Unikátní zubní regenerační krém představuje pomyslný technologický vrchol nabídky SWISSDENT. A kde se ztratilo označení pasta? Ustoupilo výstižnějšímu názvu pro péči, která disponuje nejnižší hodnotou abrazivity na trhu a současně vysokými koncentracemi regeneračních látek.

Nejluxusnější produkt Swissdent se dá poeticky představit jako “mládí pro zuby”. Jeho výhody se příznivě projeví vždy, doporučení k použití směřuje především k potížím s kvalitou zubní skloviny a citlivostí zubů. Stejně jako krém je možné použít Swissdent CRYSTAL pouze na noc, k vyčištění zubů běžným způsobem a ideálně bez následného výplachu úst.

Ovšem použití Swissdent CRYSTAL namísto zubní pasty je zcela možné a za dobu prodeje produku také vyhledávané i oceňované řešení.

Hlavním přínosem Swissdent CRYSTAL je biomimetická remineralizace skloviny, tedy efektivní obnova její struktury. Simulací přirozené vlastnosti dotvářet strukturu tkáně tam, kde k ní již přirozeně nedochází, je sklovina nadále opravována a získává světlejší odstín nového materiálu.

Velmi drobné krystaly se zabudují do zubní skloviny a to unikátně bez vlivu pH v ústech. (To je v mnoha případech příčinou nedostatečné remineralizace jinak kvalitní složkou, kdy vzniknou příliš velké a tedy nedostatečně zabudovatelné krystaly). Sklovině se tak daří vracet nebo udržet původní vlastnosti.
Regenerační proces Swissdent CRYSTAL je velmi doporučován po ordinačním bělení zubů, při obecných problémech s citlivostí zubů, erozích skloviny nebo při problémech s citlivými krčky. Uvedené problémy dokáže péče dlouhodobě řešit. Hodnota abrazivity krému CRYSTAL je jen unikátních 14 RDA.

  • Na zesvětlujícím účinku krému se podílí rovněž přírodní enzym papain, který využívají i ostatní kosmetické produkty Swissdent. Složení doplňuje zinek, který antibanteriálním účinkem působí proti zubnímu plaku a přispívá k regeneraci ústní dutiny.

  • Krém Swissdent CRYSTAL neobsahuje fluoridy, parabeny ani SLS.

Linie CRYSTAL vznikla původně jako kůra po ordinačním bělení. Její regenerační účinky fungují stejně dobře i při bělení domácím.

Je tedy žádoucí CRYSTAL používat společně s intenzivní bělicí řadou – Extreme.